Voor wie? Maguire & Expats

Maguire & Expats

Maguire is een fiscaal, juridisch en administratiekantoor gevestigd in het centrum van Amsterdam. De fiscalisten van Maguire zijn geschoold in het internationaal belastingrecht en spreken vloeiend Nederlands, Engels en Frans (en een beetje Spaans). Aangezien Nederland – en Amsterdam in het bijzonder – een grote aantrekkingskracht heeft op multinationals en wij goed thuis zijn in cross-border en internationale fiscale situaties, hebben wij een florerende expatdesk. Onze cliënten zijn zowel ondernemingen/werkgevers als expats/werknemers.

Expats die recent in Nederland zijn komen wonen worden geconfronteerd met veel nieuwe regelingen en procedures.

Wat zijn hun verplichtingen en waar hebben ze recht op? Deze informatie is verspreid verkrijgbaar bij verschillende instanties zoals gemeentes, Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank. Documentatie is in veel gevallen enkel volledig beschikbaar in het Nederlands en zijn voor een expat vaak onoverzichtelijk en tijdrovend. Bij Maguire begrijpen wij dat een expat hier niet op zit te wachten. Daarom bieden wij een one-stop-shop voor al deze procedures, die jou als expat tijd en geld kunnen besparen.

Aanvragen voor kinderopvangtoeslag en kinderbijslag zijn een goed voorbeeld van de diensten die wij kunnen verlenen. De kosten voor kinderopvang zijn namelijk hoog in Nederland. Gelukkig zijn er toeslagen en subsidies ter tegemoetkoming in de kosten. Expats weten vaak alleen niet dat deze regelingen bestaan of hoe ze kunnen worden verkregen. Het zijn overheidsbijdragen die zijn aan te vragen voor iedereen met kinderen die in Nederland woont en werkt of studeert. Maguire kan deze en andere toeslagen zoals zorgtoeslag en huurtoeslag voor u aanvragen bij de Belastingdienst en Sociale Verzekeringsbank. Daarnaast kunnen wij uw correspondentieadres bij de Belastingdienst worden. Wij ontvangen alle fysieke post, scannen en archiveren deze op onze server en mailen u vervolgens in het Nederlands of Engels een samenvatting met een beknopte en duidelijke actielijst.

Onze expatdesk biedt onder andere de volgende diensten voor expats aan:

salarisadministratie voor werkgevers, ook buitenlandse uitlenende werkgevers

opstellen aangiften inkomstenbelasting

aanvraag 30%-regeling

aanvraag tot Erkend Referent bij het IND

aanvraag A1 / E101 verklaring

aanvraag toeslagen en kinderbijslag

adviseren over salary splits

begeleiden van immigratie en emigratie via checklist of total service package

vertaalservice correspondentie van Belastingdienst met beknopte samenvatting en actielijst

advisering internationale expat pensioenvraagstukken in samenwerking met Expat Pension Holland

We build relationships for life!

Weten wat we voor u kunnen betekenen?